Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зеленський вирішив, хто відбиратиме кандидатів до ВРП

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186900_zelenskiy-ogolosiv-svy-konkurs-v-chleni-vrp

Зеленський затвердив Положення про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя та утворив Комісію з проведення такого конкурсу (а також затвердив її персональний склад).

Відповідний Указ № 785/2019 Глава держави підписав 30 жовтня 2019 року.

Президент доручив Комісії забезпечити проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для призначення Главою держави члена ВРП.

Указ Президента від 10 червня 2019 року № 357 "Про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя" з дня набрання зазначеним Указом чинності втратить чинність.

Відбиратимуть кандидатів на конкурсі Юлія ГОНЧАРОВА - доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права, заступник декана факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету, кандидат юридичних наук (за згодою); Олег МАРЦЕЛЯК - завідувач кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, професор (за згодою); Антон МОНАЄНКО - головний науковий співробітник відділу моніторингу законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України, доктор юридичних наук, професор (за згодою); Анатолій ШЕВЧЕНКО - завідувач кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права Навчально-наукового інституту права Університету державної фіскальної служби України, доктор юридичних наук, професор (за згодою); Олександр ЯКОВЛЄВ - доцент кафедри трудового права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук (за згодою).

Для проведення конкурсу Офіс Президента:

розмістить на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента оголошення про проведення конкурсу і можливість подання документів, необхідних для участі у конкурсі. В оголошенні зазначаються визначені Законом "Про Вищу раду правосуддя" вимоги до членів ВРП і перелік документів, що подаються для участі у конкурсі, строки їх прийому та способи подання;

прийме документи від осіб, які претендують на участь у конкурсі. У прийнятті документів, що подаються особами, які мають намір взяти участь у конкурсі, не може бути відмовлено з інших підстав, ніж закінчення строку їх подання;

розмістить на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України інформацію про осіб, які претендують на участь у конкурсі, разом із копіями поданих документів (крім документів, зазначених у пунктах 4, 8, 9 ч. 1 ст. 8 Закону "Про Вищу раду правосуддя") на наступний робочий день з дня надходження таких документів, але не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення конкурсу.

Комісія розгляне документи претендентів на відповідність вимогам, установленим Законом про ВРП, і прийме рішення про допуск або про відмову у допуску до участі у конкурсі.

До участі у конкурсі за рішенням Комісії не допускаються особи, які не відповідають установленим вимогам до членів ВРП та/або не можуть бути її членами згідно із Законом "Про Вищу раду правосуддя", іншими законами України та/або не подали передбачені для участі у конкурсі документи.

Комісія розмістить на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента список осіб, допущених до участі у конкурсі, а також повідомить особам, не допущеним до участі в конкурсі, про відмову у допуску із зазначенням підстав такої відмови.

Конкурс проведуть у три етапи:

- відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід;

- проведення співбесід з відібраними кандидатами та визначення за результатами співбесід переліку осіб, стосовно яких проводиться спеціальна перевірка;

- визначення кандидатів, які рекомендуються для здійснення Президентом призначення членом ВРП.

Рішення про відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід, визначення за результатами співбесід переліку осіб, стосовно яких проводиться спеціальна перевірка відповідно до закону, та визначення кандидатів, які рекомендуються для здійснення Президентом призначення членів ВРП, прийме Комісія шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів від її складу.

Голова Комісії не пізніше наступного робочого дня після завершення конкурсу подасть на розгляд Президентові список кандидатів, які рекомендуються для призначення членами ВРП.

Організацію проведення спецперевірки щодо осіб, визначених за результатами проведення Комісією співбесід, покладено на Керівника Офісу Президента.

З повним текстом Указу Президента можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтеся в зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини