Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято за основу проект про збереження культурної спадщини на тимчасово окупованих територіях

Реклама

Народні депутати підтримують ініціативу збереження національної культурної спадщини на тимчасово окупованих територіях.

Відповідний законопроект № 2187 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо збереження культурних цінностей)" прийнято в першому читанні за основу на засіданні ВР 30 жовтня.

Законопроектом пропонується законодавчо врегулювати призначення на посади керівників державних та комунальних закладів культури, державних та комунальних музеїв, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополь, для забезпечення збереження національної культурної спадщини та національного надбання Українського народу. Передбачається закріпити, що керівники державних та комунальних закладів культури на таких територіях призначаються на посаду Мінкультури шляхом укладення з ними контракту строком на 5 років або внесення змін до укладеного з ними контракту (якщо керівник очолює державний чи комунальний заклад на умовах сумісництва) за результатами співбесіди.

Якщо керівника державного чи комунального закладу культури призначають на умовах сумісництва, у наказі передбачать внесення змін до укладеного з ним контракту та встановлять доплату у розмірі до 50 % до посадового окладу (тарифної ставки).

При цьому передбачається змінити повноваження щодо управління комунальною власністю відповідних територій і повноваження сільського, селищного, міського голови, а також внести зміни до майнових прав музеїв, визначивши головного зберігача музейних предметів та музейних колекцій на зазначених територіях.

Відповідні зміни запропоновано внести до законів «Про культуру», «Про музеї та музейну справу», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Текст законопроекту доступний у модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини