Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокурори ГПУ пройшли перший етап атестації

Реклама

За повідомленням Генпрокуратури, 23 - 24 жовтня 2019 року прокурори ГПУ пройшли перший етап атестації - анонімне тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора.

За попередніми даними, з 1082 прокурорів ГПУ, які подали заяви про намір пройти атестацію для переведення в Офіс Генерального прокурора, успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) - 776 з 965 осіб. З відповідним списком можна ознайомитися за посиланням. Ще 117 осіб не з'явилися.

Як зазначають у Генпрокуратурі, ці результати є попередніми, оскільки кадрова комісія ще розглядає заяви щодо результатів іспиту, які надійшли. Час для надання обґрунтування прокурорами, які не з'явились на тестування, ще не сплив. Список прокурорів, які пройшли до наступного етапу (тестування на загальні здібності), затверджений кадровою комісією, буде оприлюднено на офіційному веб-сайті ГПУ згодом.

Зауважимо, що Порядок проходження прокурорами атестації оскаржують в ОАСК. До суду надійшло вже два позови.

Нагадаємо, зараз триває реформа органів прокуратури. Детальніше про неї можна дізнатися з окремого матеріалу ЮРЛІГИ. Стратегією оновлення прокуратури займатиметься створене управління реформ ГПУ. 21 жовтня 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення відповідного управління у структурі Генпрокуратури. Роботу управління буде зосереджено на двох напрямках: стратегічному плануванні та аналізі, а також впровадженні стандартів якості та адмініструванні реформи. Управління реформ забезпечуватиме експертний та управлінський аспект оновлення органів прокуратури.

У ГПУ нагадали, що реформа прокуратури передбачає створення Офісу Генерального прокурора, обласних і окружних прокуратур. Щоб працювати в нових органах прокуратури, прокурори мають пройти атестацію для оцінки професійних компетенцій і відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Також після створення нових органів прокуратури буде відкрито набір прокурорів.

Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» (набув чинності 25 вересня 2019 року) передбачено затвердження стратегії розвитку прокуратури, розробку системи оцінювання ефективності роботи і навантаження на прокурора, збільшення посадових окладів прокурорів, а також створення Тренінгового центру на базі Національної академії прокуратури України.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього вам варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини