Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Призначено нового голову антирейдерської комісії

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189807_onovleno-sklad-antireydersko-koms

Мін'юст продовжує оновлювати склад Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Новим Головою Комісії призначено першого заступника Міністра юстиції Євгенія Горовця. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська.

За словами Міністра, крім оновлення складу Антирейдерської комісії, наразі відбувається формування Експертного офісу з питань державної реєстрації.

«Цей Експертний офіс прийде на зміну Комісії. Він не просто розглядатиме матеріали скарг та готуватиме висновки по них, а робитиме узагальнення проблематики у сфері державної реєстрації та одразу формуватиме пропозиції змін до законодавства і удосконалення програмного забезпечення державних реєстрів. Тобто матимемо так званий «єдиний цикл», - зазначив пан Малюська.

Зі свого боку, заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук наголосила, що відтепер принципами роботи Комісії будуть діалог, прозорість та законність: засідання комісії відбуватимуться у форматі круглого столу, буде створена гаряча лінія для спілкування зі скаржниками.

 «Також ми припиняємо розглядати корпоративні спори та скасовувати реєстрацію прав, які виникли на підставі правочинів, що не визнані судом недійсними, та починаємо складати професійні розширені висновки, у яких (навіть якщо законодавство зобов'язує винести відмову у розгляді скарги) закладаємо в мотивувальній частині аналіз порушень проведених реєстраційних дій, що допоможе людям виграти в подальшому судові процеси», - додала пані Оніщук.

Відтепер засідання Антирейдерської комісії фіксуватимуть на відео.

Нагадаємо, аби незаконні дії не вчинили щодо вашого майна, варто скористатися сервісом SMS-Маяк. SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист порушених прав, адже фактор часу тут є чи не найважливішим. Від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить ймовірність повернення вкраденого.

Інноваційний сервіс SMS-Маяк попередить фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об'єктів нерухомого майна в Державному реєстрі прав на нерухоме майно і власників про подання заявок на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо об'єктів нерухомого майна, а також дату і час реєстрації таких заяв.

Сервіс SMS-Маяк Земля дасть можливість отримувати повідомлення про будь-які реєстраційні дії щодо земельних ділянок на ранніх стадіях; повідомить про факт подання, суть заяви на зміну статусу ділянки, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу. Робота сервісу вимагає автентифікації за допомогою ЕЦП.

Сервіс SMS-Маяк Іпотека дасть змогу іпотекодержателю відстежувати зміни статусу будь-якого об'єкта нерухомого майна, який передано йому в іпотеку. Завдяки сервісу іпотекодержатель зможе отримувати повідомлення про будь-які можливі реєстраційні дії стосовно об'єктів, поставлених на моніторинг, ще на стадії подання заяви та до прийняття відповідного рішення реєстратором. Сервіс повідомить користувача не про реєстраційну дію, що вже сталася, а про факт подання заяви щодо об'єкта іпотеки, поставленого на моніторинг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини