Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстратор зможе ліквідувати "сплячого" ФОПа за повідомленням податкового органу: проект

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/190116_prezident-initsiiruet-vvedenie-dvukhgodichnogo-moratoriya-na-proverki-fopov-vsekh-kategoriy-krome-riskovykh

Народні депутати ініціюють запровадження процедури припинення підприємницької діяльності ФОПів за повідомленням контролюючого органу в разі відсутності їх господарської діяльності.

Відповідний законопроект № 2274 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо повноважень з припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців», поданий групою нардепів від «Слуги народу» (Г. Третьяковою та ін.), було зареєстровано в Парламенті 16 жовтня.

У законопроекті запропоновано надати повноваження контролюючим органам (визначеним ПК України) припиняти підприємницьку діяльність «сплячих» ФОПів.

Для цього депутати пропонують доповнити пп. 20.1.37-1 п. 20.1 ст. 20 зазначеного Кодексу та надати право контролюючим органам звертатися до державного реєстратора із заявою про припинення підприємницької діяльності ФОП у випадку, передбаченому п. 9-1 ч. 1 ст. 13 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», а саме відсутності господарської діяльності та несплати податків і зборів більше ніж 6 місяців.

Зазначений законопроект направлено на реалізацію положень законопроекту № 2190-1, в якому запропоновано доповнити статтю 13 Закону пунктом 9-1 (звертатися до державного реєстратора із заявою про припинення підприємницької діяльності ФОП, яка більше ніж 6 місяців не здійснює господарської діяльності та не сплачує податків і зборів, про що ФОП повинен бути повідомлений за 30 календарних днів до такого звернення).

З текстом законопроектів можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Щоб ніхто не зміг вчинити незаконні дії стосовно вас, вашого нерухомого майна тощо, подбає сервіс SMS-Маяк, який попередить фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об'єктів нерухомого майна в Державному реєстрі прав на нерухоме майно і власників про подання заявок на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо об'єктів нерухомого майна, а також дату і час реєстрації таких заяв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини