Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як адвокатові підтвердити свої повноваження в антикорупційному суді

Реклама

Вищий антикорупційний суд роз'яснив, як адвокати, які здійснюють захист підозрюваних, обвинувачених або інших осіб повинні підтверджувати свої повноваження. Повноваження захисників у кримінальному провадженні мають бути належним чином підтверджені саме перед Вищим антикорупційним судом.

Повноваження захисника у кримінальному провадженні підтверджуються свідоцтвом про право на зайняття адвокатською діяльністю:

- ордером або

- договором із захисником

або

- дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189885_pozovnu-zayavu-povernut-yakshcho-v-advokatskomu-order-ne-zaznacheno-konkretniy-organ-sud---vp

ВАКС додатково звертає увагу на вимоги, які ставляться до ордера. Зокрема, ордер вважається оформленим всупереч вимогам законодавства, якщо у ньому не зазначено конкретної назви органу, де надається правова допомога (правовий висновок, викладений у постанові Великої Палати № 9901/847/18). Тобто в ордері має бути зазначена саме назва органу, у якому надається правова допомога (п. 15.4 Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів).

Адвокати мають надавати оригінали та/або належним чином засвідчені копії документів, які підтверджують повноваження захисників, у матеріали справи при розгляді кримінального провадження у Вищому антикорупційному суді. Це стосується навіть тих ситуацій, коли документи надавались раніше у матеріали справи при розгляді її в місцевому загальному суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини