Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ продовжив строк проведення інвентаризації пенсійних справ до кінця року

Реклама

Пенсійний фонд продовжив строк проведення інвентаризації пенсійних справ.

Відповідну постанову правління ПФУ № 13-1 від 19 серпня 2019 року Мін'юст зареєстрував 15 жовтня 2019 року.

Зокрема, правління ПФУ доручило начальникам головних управлінь Фонду в областях, місті Києві забезпечити проведення інвентаризації пенсійних справ одержувачів пенсій (щомісячного довічного грошового утримання) у строк до 31 грудня 2019 року (крім пенсійних справ внутрішньо переміщених осіб). Чинною редакцією документа передбачено термін 31 серпня 2019 року. Один примірник акта інвентаризації вони мають надати Пенсійному фонду у строк до 1 лютого 2020 року (у чинній редакції - до 1 жовтня 2019 року).

Нагадаємо, діє Порядок проведення у 2018 - 2019 роках інвентаризації пенсійних справ. Він визначає механізм проведення інвентаризації пенсійних справ одержувачів пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), формування електронних пенсійних справ, а також оформлення результатів інвентаризації.

Інвентаризацію проводять для:

забезпечення контролю за проведенням пенсійних та інших виплат, що здійснюються ПФУ;

перевірки комплектності документів пенсійної справи та відповідності призначених/перерахованих пенсій чинному законодавству;

визначення якісного стану формування та обробки документів, на підставі яких призначено пенсію, визначено її розмір та здійснюється виплата;

узгодження даних, отриманих у результаті проведення інвентаризації, з інформацією, що зберігається в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, тощо.

Пенсійні справи, за результатами інвентаризації яких не виявлено порушень та розбіжностей, за списком передаються для сканування та формування електронних пенсійних справ.

Інвентаризацію пенсійних справ, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях АР Крим, м. Севастополя, окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, проведуть протягом року після безпосереднього доступу до них робочої інвентаризаційної комісії органу ПФУ.

Постанова набере чинності з дня офіційного опублікування.

Знайти всі нормативно-правові акти, що стосуються пенсійного забезпечення, можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини