Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено умови страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185718_opublkovano-kodeks-z-protsedur-bankrutstva

Кабмін визначив порядок і умови страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого.

Відповідну постанову № 872 було прийнято на урядовому засіданні 16 жовтня 2019 року.

Перший заступник Міністра юстиції Євгеній Горовець нагадав, що Кодекс України з процедур банкрутства забороняє арбітражному керуючому здійснювати діяльність без укладення відповідного договору страхування.

Установлено, що страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого здійснюватиметься шляхом укладання договору його цивільно-правової відповідальності.

Загальні умови та порядок здійснення страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, заподіяну внаслідок неумисних дій або помилки під час здійснення ним повноважень, визначатимуться правилами страхування, що встановлюються страховиком. Такий страховик повинен мати право здійснювати страхову діяльність на території України відповідно до вимог Закону "Про страхування" та отримати ліцензію на здійснення добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, яку може бути завдано у зв'язку з виконанням його обов'язків. Конкретні умови страхування визначатимуться в договорах страхування, укладених відповідно до законодавства.

Мінімальний розмір щорічної страхової суми арбітражного керуючого становить 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Розмір прожиткового мінімуму можна дізнатися у довіднику із однойменного модуля ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини