Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп зможе подати не більше десяти запитів на пленарний тиждень: прийнято Закон

Реклама

Депутатські запити не зачитуватимуться головуючим у сесійній залі, а розміщуватимуться на веб-сайті Верховної Ради після знеособлення персональних даних відповідно до вимог законодавства про захист персональних даних. Головуючий оголошуватиме офіційні повідомлення, загальну кількість та короткий зміст внесених депутатських запитів.

Відповідний Закон (проект № 1036-1) «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів» було прийнято в другому читанні та в цілому на вечірньому засіданні Парламенту 17 жовтня. Таке рішення прийнято 248 голосами.

Депутати підтримали правку № 19, не враховану Комітетом з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України, щодо збільшення кількості подання запитів в один пленарний тиждень із 2 до 10.

Такі зміни внесено до Регламенту ВР. На одному пленарному тижні може бути внесено не більше 10 депутатських запитів одного народного депутата.

Тексти депутатських запитів до Президента чи відповідних органів або посадових осіб, до яких їх звернуто, та тексти відповідей на депутатські запити розміщуються на веб-сайті Верховної Ради після знеособлення персональних даних протягом 5 робочих днів після їх направлення (одержання). Якщо в депутатському запиті або у відповіді на нього міститься інформація з обмеженим доступом, текст такого запиту або такої відповіді на офіційному веб-сайті ВР не розміщується.

Частину 1 статті 139 Регламенту викладено в новій редакції, згідно з якою підписані Президентом закони публікуються в газеті «Голос України» та у Відомостях Верховної Ради України, а також оприлюднюються на офіційному веб-сайті Верховної Ради. Публікація законів та інших актів Верховної Ради у цих друкованих ЗМІ та їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Верховної Ради є відповідно офіційним опублікуванням та офіційним оприлюдненням.

Крім цього, статтю 25 Закону «Про статус народного депутата України» викладено в новій редакції. Передбачено обов'язок народного депутата України перед вступом на посаду та протягом строку депутатських повноважень щорічно, до 1 квітня, подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік відповідно до Закону «Про запобігання корупції».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

З текстом прийнятого Закону після його підписання Президентом та офіційного опублікування можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтеся в зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини