Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд створив Комісію з питань захисту бізнесу

Реклама

Сьогодні, 16 жовтня, Кабмін на своєму засіданні утворив Комісію з питань захисту бізнесу при Кабінеті Міністрів.

Цей орган буде проводити аналіз стану справ та причин виникнення проблем у бізнесу в процесі реалізації державної політики, а також буде вивчати роботу центральних та місцевих органів державної влади з метою формування кращих умов для захисту бізнесу від незаконного впливу суб'єктів владних повноважень.

Нагадуємо, що захистити себе та бізнес від незаконних дій третіх осіб можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете безкоштовно моніторити 10 компаній чи ФОП для завчасного попередження про можливі зміни у їх бізнесі. Дана інформація надходитиме на електронну пошту.

Також постанова врегулює організаційні питання діяльності Комісії, зокрема, форму роботи Комісії, повноваження Голови, заступника, секретаря та членів Комісії, процедуру розгляду надісланих Комісії звернень.

Крім того, Уряд схвалив порядок та умови страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого з метою зменшення можливої шкоди внаслідок помилок або неумисних дій під час процедури банкрутства. Відтепер збитки будуть відшкодовуватися за рахунок страхових виплат. Документ розроблений у відповідності до вимог Кодексу з питань банкрутства, який набуде чинності 21 жовтня 2019 року.

Іншим рішенням Уряд схвалив законопроект «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2020-2021 рік». Документ дозволяє передати у власність територіальних громад гуртожитки, які перебували у статутному капіталі колишніх державних та комунальних підприємств. В уряді зазначають, що це дозволить провести капітальний ремонт таких гуртожитків, а також забезпечити гідні умови проживання для тих громадян та їхніх родин, хто вже мешкає у таких гуртожитках.

Уряд також схвалив низку організаційних рішень, якими продовжує впорядкування роботи територіальних органів влади. Зокрема, об'єднав в одну юридичну особу територіальні підрозділи Державної митної служби та надав їм статус відокремлених підрозділів з метою оптимізації роботи служби та спрощення управління структурою.

Як вже писала ЮРЛІГА, Президент ініціює запровадження дворічного мораторію на перевірки ФОПів усіх категорій, крім "ризикових".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини