Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перші місцеві вибори у 86 ОТГ призначено на 22 грудня

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189891_obrano-noviy-sklad-tsvk

11 жовтня відбулось засідання Центральної виборчої комісії під головуванням Олега Діденка.

У зв'язку з утворенням об'єднаних територіальних громад Комісія призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 ОТГ (1 міській, 16 селищних, 69 сільських ОТГ).

У Вінницькій області такі вибори відбудуться у 3 об'єднаних територіальних громадах, у Волинській області - у 2 ОТГ, у Дніпропетровській області - в 5 ОТГ, у Донецькій області - в 1 ОТГ, у Житомирській - в 1 ОТГ, у Закарпатській області - в 9 ОТГ, у Запорізькій області - у 8 ОТГ, в Івано-Франківській області - в 6 ОТГ, у Київській області - в 2 ОТГ, у Кіровоградській області - в 6 ОТГ, у Луганській області - в 1 ОТГ, у Миколаївській області - в 2 ОТГ, в Одеській області - в 5 ОТГ, у Полтавській області - в 6 ОТГ, у Рівненській області - в 9 ОТГ, у Тернопільській області - в 4 ОТГ, у Харківській області - в 4 ОТГ, у Херсонській області - в 2 ОТГ, у Хмельницькій області - в 4 ОТГ, у Чернівецькій області - в 1 ОТГ, у Чернігівській області - в 5 ОТГ.

При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 2 листопада 2019 року.

Окрім того, розглянувши звернення 17 ОДА щодо прийняття Комісією рішення про призначення додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад ОТГ від територіальних громад, що приєдналися до відповідних ОТГ, Комісія призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, додаткові вибори депутатів 33 сільських, селищних рад.

Комісія так само оголосила початок виборчого процесу вказаних додаткових виборів депутатів сільських і селищних рад з 2 листопада 2019 року.

ЦВК прийняла постанову "Про забезпечення здійснення повноважень Центральної виборчої комісії на території Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та в закордонному окрузі", якою визначила членів ЦВК, відповідальних за забезпечення здійснення повноважень Комісії у відповідних регіонах України та закордонному окрузі.

Нагадаємо, 30 вересня у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект № 2189 "Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)», який передбачає, що обласні ради не схвалюватимуть перспективні плани територіальних громад.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини