Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Більшість соцвиплат і штрафів відв'яжуть від прожиткового мінімуму

Реклама

Міністерка соціальної політики України Юлія Соколовська представила концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні.

Ініціатива передбачає відв'язку понад 150 видів соціальних виплат та фінансових показників від прожиткового мінімуму. При цьому пенсії та допомога малозабезпеченим сім'ям залишаться єдиними видами виплат, прив'язаними до ПМ. Розмір усіх інших виплат у міністерстві пропонують встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті держбюджету.

За словами пані Соколовської, така реформа (відв'язка від прожиткового мінімуму) не призведе до зменшення розміру соцдопомог. Для деяких категорій населення (до прикладу, сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах) розміри виплат збільшуватиметься.

Цю ініціативу було представлено для обговорення на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 11 жовтня. Сторони домовилися про проведення громадських і комітетських слухань на цю тему для оформлення її у відповідний законопроект.

Нагадаємо, у проекті Державного бюджету на 2020 рік установлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб: з 1 січня 2020 року - 2102 гривні, з 1 липня - 2197 гривень, з 1 грудня - 2270 гривень. Розмір судового збору на наступний рік дізнайтеся тут.

Розмір прожиткового мінімуму, актуальний на сьогодні, зручно дізнатися в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини