Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження контролю за держвиплатами: профільний комітет рекомендує прийняти Закон

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189494_derzhavn-viplati-vzmut-na-kontrol-zakonoproekt-priynyato-za-osnovu

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроект № 1231 «Про верифікацію та моніторинг державних виплат».

Законопроектом пропонується запровадити верифікацію державних виплат (пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат), що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Верифікація державних виплат - комплекс заходів із збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат. Вона здійснюватиметься в інформаційно-аналітичній платформі (автоматизованій системі накопичення, обробки, аналізу інформації, отриманої від суб'єктів надання інформації) через застосування комплексу заходів із збору, проведення аналізу та порівняння параметрів інформації, а також виявлення невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних.

Для доопрацювання законопроекту до другого читання в Комітеті було створено робочу групу, до складу якої увійшли представники ЦОВВ, сторони соціального діалогу від профспілок та роботодавців, народні депутати - члени Комітету. Під час засідань робочої групи розглядалися пропозиції і поправки до проекту, внесені народними депутатами, а також були запропоновані для внесення учасниками робочої групи.

Члени Комітету прийняли рішення схвалити текст порівняльної таблиці до законопроекту з пропозиціями і поправками для його розгляду в другому читанні.

З текстом законопроекту можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини