Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет рекомендував прийняти Закон щодо управління безпекою автомобільних доріг

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189259_v-ukran-khochut-zaprovaditi-audit-bezpeki-avtomoblnikh-dorg

Члени Комітету з питань транспорту та інфраструктури на засіданні 8 жовтня розглянули законопроект № 1061 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг».

Законопроектом пропонується:

передбачити запровадження аудиту безпеки автомобільних доріг (на стадії їх проектування) і перевірки безпеки автомобільних доріг (під час експлуатації);

визначити органи державної влади та їх повноваження, які здійснюють державне управління у сфері безпеки автомобільних доріг;

ввести поняття управління безпекою автомобільних доріг;

встановити вимоги до підготовки та перевірки компетенції осіб, що здійснюють аудит та перевірку безпеки автомобільних доріг.

Відповідні зміни пропонується внести до законів "Про дорожній рух", "Про автомобільні дороги".

Голова підкомітету з питань безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті Оксана Савчук, доповідаючи законопроект на засіданні Комітету, зазначила, що до проекту надійшло 49 пропозицій, 9 з яких враховано повністю, 34 - враховано редакційно, решту пропонується відхилити.

Пані Савчук повідомила, що члени підкомітету рекомендують Комітету підтримати законопроект для прийняття його у другому читанні та в цілому.

Народні обранці під час обговорення внесли ряд пропозицій до проекту і за результатами голосування ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект № 1061 у другому читанні та в цілому.

Відстежувати проходження законопроекту в Парламенті зручно в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини