Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обмінники платитимуть збір на розвиток спорту: зареєстровано законопроект

Реклама

3 жовтня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2208 (ініціатор - народний депутат Олександр Дубінський від партії "Слуга народу"), яким передбачено запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту з операцій купівлі іноземної валюти у готівковій формі шляхом внесення змін до Податкового кодексу.

З цим та іншими законопроектами можна ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Відповідно до запропонованих змін платниками цього збору будуть уповноважені установи, визначені в Законі «Про валюту і валютні операції», та їхні структурні підрозділи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Об'єктом оподаткування збору на розвиток спорту є операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі. Базою оподаткування збору на розвиток спорту є сума операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Пропонується встановити ставку збору на розвиток спорту як 1% від операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Базовий податковий період дорівнює календарному дню. Збір на розвиток спорту сплачується платниками збору на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до державного бюджету, відкриті в головних управліннях Казначейства в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

Передбачено, що платники збору подаватимуть до 20 числа місяця, що настає за звітним, до контролюючих органів декларацію (звіт) про нарахування та сплату збору на розвиток спорту при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПК.

Документом також передбачено встановлення відповідальності платників збору за здійснення операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі без видачі розрахункових документів. Так, за ненадання першого примірника розрахункового документа при здійсненні операцій або надання такого документа не на повну суму загрожуватиме штрафом у розмірі 100% суми операцій з купівлі іноземної валюти, здійснених платником збору без надання розрахункових документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини