Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як призначатимуть місцевих прокурорів після спецпідготовки в академії прокуратури

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/189969_nachalsya-vtoroy-etap-reformy-prokuratury

Генеральна прокуратура визначила Порядок призначення в місцеві прокуратури осіб, які на день набрання чинності Законом про реформу органів прокуратури проходили спеціальну підготовку у Національній академії прокуратури України.

Відповідний наказ № 216 Р. Рябошапка підписав 30 вересня.

Нагадаємо, відповідно до пп. 5 п. 21 р. II Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" особи, які на день набрання чинності Законом проходили спеціальну підготовку у Національній академії прокуратури України, вважаються такими, що успішно завершили спеціальну підготовку без складання іспиту. Таких осіб можуть призначити на вакантні посади прокурорів у місцеві прокуратури залежно від результатів кваліфікаційного іспиту, який вони склали перед направленням Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів (Комісія) для проходження спеціальної підготовки в Національній академії прокуратури України.

У день оприлюднення Порядку на офіційному веб-сайті ГПУ секретаріат Комісії формує та оприлюднює на зазначеному веб-сайті перелік вакантних посад прокурорів у місцевих прокуратурах та рейтинг кандидатів. Рейтинг кандидатів формується за результатами кваліфікаційного іспиту, який кандидати складали перед направленням Комісією для проходження спеціальної підготовки в Національній академії прокуратури України.

На наступний день після оприлюднення переліку вакантних посад та рейтингу кандидатів секретаріат Комісії оприлюднює на офіційному веб-сайті ГПУ інформацію про дату, час та місце проведення добору, який полягає у наданні кандидатам права вибору вакантної посади у місцевих прокуратурах з урахуванням місця кандидата у рейтингу.

Особиста участь кандидата під час добору обов'язкова. Організовуватиме проведення добору секретаріат Комісії.

Кандидат обирав посаду в порядку черговості, яка визначається відповідно до місця, зайнятого ним у рейтингу. Якщо кандидати займуть однакові місця в рейтингу, право першочергового вибору вакантної посади надається кандидату, який має більший стаж роботи у галузі права. У разі вибору вакантної посади кандидат подає письмову заяву на ім'я Генерального прокурора про зайняття цієї посади прокурора у місцевій прокуратурі.

Секретаріат Комісії передає інформацію про кандидатів Генеральному прокурору, який на підставі цієї інформації та поданих заяв призначає відповідних кандидатів на посади прокурорів у місцеві прокуратури. Якщо особу призначають на посаду прокурора, стосовно неї проводиться спеціальна перевірка.

У Генеральній прокуратурі повідомили, що в рамках добору на вакантні посади 264 випускники Національної академії прокуратури України після шестимісячної спеціальної підготовки отримали посади прокурорів місцевих прокуратур. Ще 3 кандидати відмовились від подання заяв про призначення і 1 не подав таку заяву.

Детальніше про реформу прокуратури читайте в окремому матеріалі ЮРЛІГИ. Вже відомо, як прокурори проходитимуть атестацію, а також оприлюднено порядок подання прокурорами заяв на атестацію.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього вам варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини