Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для перевірки доброчесності кандидатів на посади прокурорів ГПУ залучатиме НАБУ

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189654_prokurorv-pereatestuyut-do-1-veresnya-2020-roku

У Генеральній прокуратурі запроваджується регулярна перевірка доброчесності із залученням Національного антикорупційного бюро.

Відповідний спільний наказ № 215/114 був підписаний 30 вересня 2019 року і набрав чинності того ж дня.

Зазначеним наказом затверджено Порядок співпраці ГПУ та НАБУ з окремих питань.

Між відомствами може здійснюватися обмін інформацією, необхідною для забезпечення формування об'єктивної характеристики кандидатів на посади прокурорів, щодо яких вирішується питання їх переведення та/або призначення в Офіс Генерального прокурора, обласні та окружні прокуратури, іншою необхідною для цілей атестації інформацією.

Для одержання відомостей щодо відповідності таких кандидатів вимогам доброчесності та інших характеристик кандидата можуть використовуватися також й інші форми співпраці.

Інформацію, наявну в розпорядженні НАБУ, надаватимуть за письмовим запитом ГПУ з дотриманням вимог КПК України, законодавства щодо охорони державної таємниці та захисту персональних даних.

Звернення із запитами, їх розгляд і надання на них інформації здійснюватимуться працівниками за дорученням керівництва ГПУ та НАБУ.

Спосіб, строки та форма надання інформації узгоджуватимуться у кожному конкретному випадку, але строки її надання не можуть бути меншими ніж 2 робочі дні.

НАБУ має право за власною ініціативою подавати до відповідної кадрової комісії органів прокуратури відомості, які можуть свідчити про невідповідність прокурора критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності тощо.

Залучатимуть працівників НАБУ до проведення добору кандидатів на посади до органів прокуратури, у тому числі з використанням психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа, відповідно до спільного наказу.

Під час взаємодії з питань обміну інформацією та інших форм співпраці належним чином захищатиметься інформація з обмеженим доступом та конфіденційна інформація про особу відповідно до законодавства щодо охорони державної таємниці та захисту персональних даних.

Детальніше про реформу прокуратури читайте в окремому матеріалі ЮРЛІГИ. Вже відомо, як прокурори проходитимуть атестацію, а також оприлюднено порядок подання прокурорами заяв на атестацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини