Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиному рахунку для сплати податків і зборів бути: прийнято закони

Реклама

4 жовтня Верховна Рада прийняла взаємопов'язані Закони (проект № 1049) та (проект № 1051) щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, крім сплати податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового.

За Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» проголосували 255 народних обранців.

За Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» проголосували 274 народних депутатів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189294_deputati-napolyagayut-na-dinomu-rakhunku-dlya-splati-podatkv--zborv

Законопроекти передбачають запровадження системи сплати податків і зборів, передбачених ПК (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового), єдиного соціального внеску через Електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок, який буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.

Закон № 1049 набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування, крім пункту 1 (в частині накладення арешту на кошти на єдиний рахунок, відкритий у порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України), пункту 2, пункту 3 (в частині коштів на єдиному рахунку, відкритому в порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України) розділу І цього закону, який набирає чинності з 1 січня 2021 року.

Закон № 1051 набирає чинності з 1 січня 2021 року, крім пунктів 2 і 3 цього розділу, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини