Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС збільшив кількість слідчих суддів

Реклама

Вищий антикорупційний суд обрав ще трьох слідчих суддів.

Відповідне рішення біло прийнято ВАКС 20 вересня 2019 року.

У суді першої інстанції працюватиме 9 слідчих суддів. До їх повноважень належить здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні на стадії досудового розслідування.

У ВАКС розяснили, що таке рішення обґрунтоване надмірним навантаженням на слідчих суддів через велику кількість клопотань, на обґрунтування яких додаються величезні за своїм обсягом матеріали досудового розслідування. Вони потребують значного часу для їхнього ретельного аналізу. Від початку роботи Вищого антикорупційного суду надійшло понад 700 клопотань від НАБУ, САП та інших органів.

Так, до Вищого антикорупційного суду входять 38 суддів, з яких 27 - судді першої інстанції. 9 із них є слідчими суддями. Апеляційну палату представляють 11 суддів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189057_peremoga-zapratsyuvav-vishchiy-antikoruptsyniy-sud

Нагадуємо, що 5 вересня в Україні відбувся старт роботи Вищого антикорупційного суду.

18 вересня 2019 року був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо початку роботи Вищого антикорупційного суду».

Цим Законом було внесено низку змін до розділу XI «Перехідні положення» КПК та розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про Вищий антикорупційний суд», зокрема, уточнено підсудність ВАКС та зазначено, що кримінальні провадження, досудове розслідування яких здійснюється або здійснювалося НАБУ та закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підсудні ВАКС, передаються до цього суду для розгляду в установленому КПК порядку. Окремого вирішення цього питання іншими судами не передбачено.

Дізнатися чим займається ВАКС можнатут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини