Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет Міністрів Ради Європи зняв з контролю рішення у справі "Совтрансавто-Холдинг" проти України

Реклама

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив Остаточну резолюцію у справі «Совтрансавто-Холдинг» проти України» , відповідно до якої припинив здійснення нагляду за виконанням рішення Європейського суду з прав людини.

https://jurliga.ligazakon.net/news/93584_imenem-ukrainy-daydzhest-sudebnykh-izvestiy--210613-g---270613-g

На черговому засіданні Комітету міністрів 23-25 вересня 2019 року розглядалось питання виконання Україною рішень ЄСПЛ у групі справ «Олександр Волков проти України», та зокрема, питання щодо вжиття органами влади додаткових заходів індивідуального характеру на виконання рішення у справі «Совтрансавто-Холдинг».

Рішення у справі «Совтрансавто-Холдинг» проти України» було ухвалено 25 липня 2002 року. ЄСПЛ констатував порушення ч. 1 ст. 6 Конвенції щодо права на справедливий розгляд справи незалежним і безстороннім судом, та ст. 1 Першого протоколу стосовно права на мирне володіння майном.

Суд вперше встановив порушення права власності не в зв'язку із результатом розгляду справи національними судами, а на підставі недоліків та несправедливого характеру самого судового процесу.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189420_upovnovazhenim-u-spravakh-spl-zalishivsya-van-lshchina

Заступник Міністра юстиції - Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина наголосив на заходах, вжитих державними органами з метою відновлення попереднього юридичного стану заявника у цій справі та виплати присудженої сатисфакції.

Іван Ліщина також звернув увагу, що державні органи продовжують активну співпрацю щодо вжиття заходів загального характеру з метою виконання рішень Європейського суду з прав людини у групі справ «Олександр Волков проти України» та попередження подібних порушень у майбутньому. 

З рішеннями ЄСПЛ можна ознайомитись в розділі "Практика Європейського суду з прав людини" модулю "Судова практика" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини