Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокурор візьме стільки громадських радників, скільки захоче

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T141697?docId=T141697&productAlias=ips_web

Р. Рябошапка затвердив Положення про радників Генерального прокурора (на громадських засадах).

Відповідний наказ № 193 Генпрокурор підписав 12 вересня 2019 року.

Визначено, що Генпрокурор може мати радників, які не зараховуються до штату Генпрокуратури та здійснюватимуть свою діяльність на громадських засадах та безоплатній основі.

Генпрокурор самостійно здійснюватиме їх підбір, прийматиме рішення щодо терміну виконання ними завдань і обов'язків, а також визначатиме їхню кількість і координуватиме їхню діяльність.

Основними завданнями радників буде:

- експертне, прогнозно-аналітичне, інформаційне забезпечення діяльності Генпрокурора;

- надання консультацій і рекомендацій з питань реформування, оптимізації та удосконалення роботи органів прокуратури, визначення пріоритетів їх діяльності;

- участь у проведенні аналітичної роботи з питань діяльності органів прокуратури, здійсненні аналізу НПА з питань діяльності органів прокуратури, а також їх правозастосування;

- участь у роботі з питань методологічного забезпечення діяльності Генпрокурора.

За дорученням Генпрокурора радники:

- вивчатимуть окремі питання, пов'язані зі службовою діяльністю Генпрокурора, за результатами готуватимуть відповідні пропозиції та матеріали;

- здійснюватимуть підготовку аналітичних, інформаційних та довідкових матеріалів для Генпрокурора;

- братимуть участь в організації та проведенні нарад, засідань комісій, робочих груп, зустрічей, семінарів, конференцій, круглих столів, інших заходів за участю Генпрокурора, а також у підготовці проектів наказів та інших організаційно-розпорядчих документів Генпрокурора.

Радники зобов'язані не допускати розголошення інформації з обмеженим доступом, що стала їм відома у зв'язку з виконанням покладених повноважень.

Радники звільняються від виконання обов'язків у разі прийняття такого рішення Генпрокурором або подання їхньої особистої заяви.

Як раніше писала ЮРЛІГА, в Україні розпочато реформу органів прокуратури. Відповідний Закон набрав чинності 25 вересня.

З повним текстом наказу можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини