Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності Закон щодо формування державного дорожнього фонду

Реклама

Доповнено джерела формування державного дорожнього фонду і закріплено в Бюджетному кодексі.

50 % надходжень від адміністративних та адміністративно-господарських штрафів за порушення законодавства про автомобільний транспорт спрямовуватиметься на ремонт доріг.

Відповідний Закон № 74-IX «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» набрав чинності сьогодні, 25 вересня. Президент підписав його 12 вересня.

Цей Закон системно пов'язаний із прийнятим 11 вересня Законом № 54-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю».

Адміністративно-господарські штрафи за порушення законодавства про автомобільний транспорт, передбачені абзацами 14-16 ч. 1 ст. 60 Закону «Про автомобільний транспорт» (крім штрафів, визначених п. 13-5 ст. 29 Бюджетного кодексу), та адміністративні штрафи за порушення ч. 2 ст. 122-2 та ч. 2 ст. 132-1 КУпАП належать до доходів загального фонду держбюджету (тобто цільове використання цих платежів на потреби дорожнього господарства не визначено). 50 % надходжень від зазначених штрафів Законом віднесено до джерел формування державного дорожнього фонду України.

Це штрафи за: відсутність дозволу, який дає право на рух автомобільними дорогами України, виданого компетентними уповноваженими органами, або документа про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів та перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових вимог; невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог про зупинку транспортного засобу).

Відповідні штрафи включено до джерел формування державного дорожнього фонду України, який створений у складі спеціального фонду держбюджету.

З повним текстом Закону можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини