Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деформований знак відповідності техрегламентам перестануть вважати порушенням: проект

Реклама

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України винесло на громадське обговорення проект урядової постанови "Про внесення зміни до пункту 4 опису знака відповідності технічним регламентам".

Зазначеним проектом запропоновано внести зміни до постанови Кабміну від 30 грудня 2015 року № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення», де передбачити, що допускається відхилення пропорцій форми знака відповідності до 20 % у зв'язку з технологічними особливостями його нанесення.

У пояснювальній записці до проекту урядової постанови зауважено, що виробник, наносячи знак відповідності сам або його уповноважений представник, вказує на те, що він бере на себе відповідальність за відповідність продукції всім застосовним вимогам, визначеним у відповідних технічних регламентах, якими передбачене нанесення знака відповідності.

Чинним пунктом 4 опису знака відповідності, затвердженого постановою № 1184, встановлено, що у разі зменшення або збільшення розміру знака відповідності повинні бути дотримані пропорції його форми. Проте під час маркування продукції знаком відповідності виробниками або їх уповноваженими представниками у зв'язку із різними технологічними особливостями та способами його нанесення може відбуватися незначна деформація цього знака, через що відбуваються регулярні випадки застосування органами державного ринкового нагляду обмежувальних (коригувальних) заходів до суб'єктів господарювання (виробників, уповноважених представників, імпортерів, розповсюджувачів) через невідповідність форми знака відповідності встановленим законодавством вимогам.

У зв'язку з цим Мінекономіки розробило проект постанови, з прийняттям якого суб'єктам господарювання (виробникам або їх уповноваженим представникам) буде надано можливість під час маркування продукції знаком відповідності наносити таке маркування з допустимим відхиленням пропорцій його форми до 20 % від встановлених законодавством вимог у зв'язку із технологічними особливостями та способами його нанесення.

Про те, коли такі зміни буде прийнято, можна буде дізнатися із модуля "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини