Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

VIII Податковий форум. TaxCruise про тренди та новели податкового законодавства

23 вересня 2019, 15:37
509
0
Автор:
Реклама

Найголовніший податковий форум року пройшов минулої п'ятниці. У заході взяли участь провідні юристи-практики, судді судів вищих інстанцій, народні депутати України та представники профільних міністерств та відомств.

Сергій Верланов, Голова Державної податкової служби розповів про новели податкового законодавства, на які варто очікувати, та зазначив, що поточні процеси є унікальними з точки зору їх масштабу та суті перетворень. За його словами, вже розпочато глобальне оновлення, ревізія податкового законодавства. Він підкреслив - реструктуризація фіскального адміністрування є одним із головних пріорітетів Державної податкової служби.

Пан Верланов розповів про оновлення ДФС, на які варто очікувати вже у найближчий час, зокрема:

- Впровадження АнтиBEPS, - механізму, який фактично забезпечує права платників податків, та спрямований на рівність та справедливість оподаткування;

- Створення Апеляційної ради з питань розгляду скарг платників податків;

- Оподаткування доходів контрольованих іноземних компаній;

- Введення поняття вини до складу податкового правопорушення;

- Є-Чек - передбачатиме оnline реєстрацію пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею;

- Кешбек: «Це дуже класна штука. Фіскалізація відбуватиметься не в коробці, а на сервері державної податкової служби. Діджіталізація, електронний кабінет - все зручно та швидко».

Владислав Соколовський, Сергій Верланов, Максим Нефьодов

Максим Нефьодов, Голова Державної митної служби виділив головні пріоритети, зокрема, діджиталізацію, кадрову реформу, інфраструктуру, євроінтеграцію та функціональну перебудову митниці. Голова ДМС також підкреслив необхідність зниження збитків від контрабанди та суттєве її знищення. Розповів про очікувані новації та закликав долучатися до роботи у державних органах.

Пан Нефьодов також зазначив про об'єднання митниць в єдину юридичну особу, та підкреслив, це - перший орган, який сміливо з цим проекспериментує. Він наголосив на винятковій оптимістичності ДМС. Щодо митної вартості він зазначив:

«В ЄС митниця має право її корегувати. Ми точно не прийдемо до цього зараз, адже довіри до колег та їх чесного користування цим правом немає. Однак, точкове впровадження точно буде (корегування методом адміністративного втручання ред.

Наостанок, Максим Нефьодов подякував Юліану Хорунжому, старшому партнеру ЮФ «Аріо», члену Правління АПУ, за плідну співпрацю та пакет напрацьованих змін.

Ярослав Грегірчак, Заступник бізнес-омбудсмена, підкреслив необхідність реформування податкової поліції, а також віднайти баланс між можливостями та відповідальністю митниці.

Пан Грегірчак розповів про Постанову №117 щодо блокування податкових накладних, self-review, запуск критерію для гаранторів, а також продекларував про початок процесу звільнення токсичних людей з органів та створення комфортних умов праці.

Також під час форуму відбулася дуже активна дискусія щодо різних аспектів розгляду податкових справ за участю суддів, про яку ЮРЛІГА напише дещо пізініше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини