Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна суддя Алла Лесько пішла у відставку - вважає, що новий конкурс є незаконним

Реклама

На засіданні 19 вересня Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку з посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Лесько Аллу Олексіївну.

Пані Лесько прокоментувала свою відставку на Facebook-сторінці, описавши свій професійний шлях і зазначивши: "Але дехто почав вважати, що конкурс був не такий, що суддя може не справжня, і конкурс потрібен новий. Що багато працювати, може, й не важливо, а головне-пройти «новий» конкурс. І вона вирішила, що «новий» конкурс їй не потрібен, що «новий» конкурс-це незаконно і несправедливо".

Ймовірно, суддя має на увазі  законопроект № 1008 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», яким передбачена переатестація суддів, і, як наслідок, скорочення кількості суддів Верховного Суду вдвічі. Проект було прийнято за основу 12 вересня і проти нього виступає суддівська спільнота.

https://jurliga.ligazakon.net/news/127779_vybory-v-vsyu-advokatskiy-konklav

Нагадаємо, 10 листопада 2017 року Алла Лесько (на той час - член Вищої ради правосуддя за квотою адвокатів) Указом Президента України № 357/2017 була призначена суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, який почав роботу 15 грудня.

Пані Лесько звільнилась за власним бажанням з посади члена ВРП 27 лютого 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини