Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон щодо перезавантаження держслужби

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/144773_zakon-o-gossluzhbe-vstupaet-v-silu-1-maya

Верховна Рада на ранковому засіданні 19 вересня прийняла Закон (законопроект № 1066) щодо перезавантаження влади.

Закон набуде чинності з дня, наступного за опублікуванням, крім положень щодо контракту про проходження державної служби (та деяких інших), які набудуть чинності з 1 січня 2020 року. З цієї ж дати Кабмін визначатиме розміри посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників державних органів.

До 31 грудня 2021 року керівники державної служби у межах економії фонду оплати праці мають право встановлювати держслужбовцям додаткові стимулюючі виплати.

Посади державної служби в державних органах поділяються на категорії та підкатегорії залежно від порядку призначення, характеру та обсягу повноважень, змісту роботи та її впливу на прийняття кінцевого рішення, ступеня посадової відповідальності, необхідного рівня кваліфікації та професійних компетентностей.

В Законі про державну службу запроваджується контрактна форма проходження державної служби. Посади, за якими укладається контракт, визначатиме суб'єкт призначення або керівник державної служби до проведення конкурсу. Контракт може передбачати дистанційну роботу (поза приміщенням державного органу), у тому числі з віддаленим доступом за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

Визначено підстави припинення контракту.

Тимчасово вводиться спрощена процедура звільнення держслужбовців категорії А (керівники центральних органів виконавчої влади).

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189051_pratsvnika-ne-mozhna-zvlniti-pd-chas-vdpustki-rshennya-ksu

Наказ (розпорядження) про звільнення держслужбовця при ліквідації, реорганізації держоргану, скорочення штату, негативних оцінках, дисциплінарному проступку може бути виданий суб'єктом призначення або керівником державної служби у період тимчасової непрацездатності службовця або його відпустки із зазначенням дати звільнення, яка є першим робочим днем, наступним за днем закінчення тимчасової непрацездатності, зазначеним у документі про тимчасову непрацездатність, або першим робочим днем після закінчення відпустки.

Розрахувати тривалість відпустки зручно в калькуляторі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Разом з тим, контракт можуть пролонгувати за угодою сторін на той самий строк шляхом підписання відповідних змін.

Спеціальні вимоги до кандидатів в держслужбовці також можуть визначатися суб'єктом призначення у контракті, але порядок визначить Кабмін. Уряд затвердить і типові контракти про проходження державної служби.

Випробування встановлюється строком від трьох до шести місяців.

Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби, а також на веб-сайті державного органу, у якому оголошено конкурс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини