Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримують скасування державної монополії в космічній галузі

Реклама

Народні обранці підтримують ініціативу групи нардепів від «Слуги народу» скасувати обмеження на провадження космічної діяльності для суб'єктів приватної форми власності.

Відповідний законопроект № 1071 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» було прийнято в першому читанні за основу на засіданні Парламенту 13 вересня.

Комітет з питань економічного розвитку на засіданні 11 вересня 2019 року рекомендував за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Серед найбільш важливих пропонованих змін:

1. Запровадження адмінвідповідальності (КУпАП) за провадження господарської діяльності без подання декларації про провадження господарської діяльності; надання недостовірної, не в повному обсязі інформації у декларації про провадження господарської діяльності; порушення строку повідомлення про всі зміни даних, які були зазначені у поданій декларації.

2. Внесення змін до Закону «Про підприємництво» стосовно виключення положень, якими встановлені обмеження для провадження господарської діяльності суб'єктами космічної діяльності приватної форми власності.

3. Унесення зміни до Закону «Про космічну діяльність» щодо виключення положення про здійснення ліцензування космічної діяльності; доповнення новою статтею щодо подання суб'єктом космічної діяльності приватної форми власності декларації про провадження господарської діяльності у зазначеній сфері.

4. Унесення змін до Закону «Про страхування», якими передбачається виключити деякі види обов'язкового страхування. Обов'язковими видами страхування мають бути виключно ті види, які в повній мірі здійснюють захист інтересів держави, і вони залишаються у частині першій статті 7 Закону України «Про страхування», а інші мають бути добровільними.

Текст законопроекту доступний у модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини