Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР може дати право Президенту затверджувати структуру плану оборони

Реклама

Рада має намір надати право Президенту України затверджувати структуру Плану оборони.

Відповідний невідкладний президентський законопроект № 1011 про внесення змін до Закону "Про оборону України" було прийнято 316 голосами на засіданні Парламенту в першому читанні за основу 12 вересня.

У Законі "Про оборону України" планується визначити план оборони як сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Для організації оборони Президент за поданням Кабінету Міністрів затверджує структуру плану оборони України, план оборони України та військово-адміністративний поділ території України.

Порядок розробки плану оборони України встановить Кабмін.

Нагадаємо, Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 9 вересня рекомендував Верховній Раді прийняти як Закон невідкладний президентський законопроект № 1011 про внесення змін до Закону "Про оборону України".

 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини