Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як антикорупційний суд приймає справи

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189057_peremoga-zapratsyuvav-vishchiy-antikoruptsyniy-sud

Керівник апарату визначив порядок реєстрації і автоматичного розподілу документів у Вищому антикорупційному суді.

Згідно з розпорядженням від 3 вересня № 3 всі документи, що надходять до суду , реєструються як вхідна кореспонденція і в автоматизованій системі документообігу суду ( АСДС) після перевірки їхньої комплектності, цілісності та відповідності опису.

Справи (матеріали кримінальних проваджень), скарги, заяви, клопотання тощо реєструються у порядку черговості за хронологією надходження та опрацьовуються відповідальним працівником апарату. Позачергово реєструються скарги, клопотання, заяви з обмеженим строком розгляду, а також кримінальні провадження, в яких до підозрюваного/обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або домашнього арешту.

Якщо працівники не справлятимуться з навалою документів, їх реєструватимуть не пізніше 60 календарних днів з моменту надходження до суду.

Документ, незареєстрований в АСДС у день надходження, реєструється днем, коли інформація фактично буде внесена до АСДС.

Перед реєстрацією судової справи працівник:

1) перевіряє наявність всіх додатків, зазначених у супровідному листі або судовому рішенні,

2) оглядає стан справи (наявність томів, повнота підшивання матеріалів справи, наявність опису, відповідність змісту опису фактичній наявності документів, належність оформлення і засвідчення підписами опису справи, робочий стан всіх технічних носіїв інформації, долучених до документа, якщо вони не опечатані, та цілісність упаковки речових доказів та технічних носіїв, які долучені до справи в опечатаному вигляді тощо).

Якщо є недоліки у комплектності, цілісності або відповідності опису документа працівник складає акт про стан цього документа та долучає його до матеріалів справи. Акт підписується трьома працівниками апарату суду, одним з яких є працівник канцелярії, затверджується керівником апарату суду та засвідчується печаткою суду "для довідок". Про складення акта робиться відмітка в реєстраційних документах.

На супровідному листі належного документа проставляється відмітка "ПЕРЕВІРЕНО" з зазначенням дати завершення такої перевірки, прізвища, ім'я, по батькові особи, яка здійснила перевірку та її підпису.

Документ направляється для авторозподілу після перевірки та реєстрації в АСДС.

Документи щодо організації роботи ВАКС доступні в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. А рішення антикорупційного суду можна знайти у VERDICTUM.

Як вже писала ЮРЛІГА, депутати майже згодні змінити підсудність ВАКС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини