Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусам можуть дозволити витребувати у фізосіб документи для реєстрації нерухомості

Реклама

Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Фріс пропонує надати нотаріусам право витребувати від фізичних та юридичних осіб відомості та документи, необхідні для проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Відповідні зміни до статті 4 Закону про нотаріат передбачені законопроектом № 1220 щодо усунення законодавчих колізій та прогалин.

Згідно з чинною редакцією змінюваної норми, нотаріуси мають право витребувати від підприємств, установ і організацій відомості та документи, необхідні для вчинення нотаріальних дій.

Також проектом передбачено, що посвідчувальні написи вчиняються при видачі дубліката документа та накладенні заборони відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно).

Нагадуємо, що контролювати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості зручно через SMS-Маяк. Сервіс забезпечує інформування фізичних і юридичних осіб про зміну статусу їхніх об'єктів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Розширена версія сервісу - ще зручніша: вас повідомлять про подані реєстратору заявки на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо нерухомості.

Докладніше про законопроект: "Слуга народу" пропонує навести лад в нотаріаті. Також пропонуємо ознайомитись з переліком змін, які необхідні на думку самих нотаріусів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини