Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антикорупційний комітет схвалив законопроект щодо перезапуску ВККС

Реклама

5 вересня нардепи під час засідання Комітету з питань антикорупційної політики Верховної Ради розглянули проект закону №1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування".

Як зазначила Голова комітету Анастасія Красносільськая, саме така модель добору членів ВККС є тою, що сприятиме успішній роботі органу. Крім того, народні депутати наголосили, що законопроект відповідає висновку Венеціанської комісії.

Під час голосування нардепи визнали законопроект таким, що не містить корупційних ризиків та відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188910_suddv-verkhovnogo-sudu-skorotyat-udvch-a-tim-shcho-zalishatsya-zmenshat-zarplatu-proekt

Нагадуємо, законопроектом пропонується унормувати діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя. Зокрема, пропонується запровадити новий порядок формування ВККС, за яким призначення на посади дванадцяти членів ВККС здійснюватиметься Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу.

ВРП утворюватиме конкурсну комісію (протягом 30 днів з дня набрання чинності новим законом), до складу якої входитимуть:

- три особи, обрані Радою суддів України із числа її членів;

- три особи з числа міжнародних експертів, запропонованих міжнародними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України, до складу Громадської ради міжнародних експертів, утвореної згідно із Законом "Про Вищий антикорупційний суд".

Про набрання чинності н/п актами можна дізнатись у модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини