Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників ДБР відбиратиме спеціально створена комісія

Реклама

ДБР затвердило Положення про конкурсну комісію з проведення конкурсу на зайняття посад працівників Державного бюро розслідувань.

Відповідний наказ Бюро № 177 від 26 липня 2019 року було зареєстровано в Мін'юсті 19 серпня.

Затверджене Положення визначає порядок роботи конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад працівників ДБР.

Утворює конкурсну комісію та затверджує її персональний склад Директор ДБР. Вона складатиметься із п'яти осіб, з яких не менше трьох є представниками ДБР.

Конкурсна комісія:

- перевірятиме документи, подані для участі в конкурсі, на відповідність їх вимогам, встановленим базовим законом та Порядком проведення конкурсу для призначення на посади у ДБР, а також кваліфікаційним вимогам та критеріям професійної придатності для зайняття посади;

- затверджуватиме список кандидатів, допущених до проходження кваліфікаційного іспиту;

- прийматиме рішення на підставі письмової вимоги кандидата про повернення поданих документів у разі відмови від участі в конкурсі;

- визначатиме час і місце проведення кваліфікаційного іспиту та співбесід з кандидатами;

- організовуватиме складання кандидатами кваліфікаційного іспиту;

- визначатиме прохідний бал окремо для тестування на знання законодавства та завдань практичного характеру;

- за результатами тестування на знання законодавства України прийматиме рішення про допущення кандидатів, які отримали прохідний бал, до виконання завдань практичного характеру;

- розглядатиме апеляційні скарги кандидатів;

- за результатами кваліфікаційного іспиту виставлятиме загальний бал;

- формуватиме рейтингові списки кандидатів із зазначенням отриманих ними балів;

- проводитиме співбесіди з кандидатами;

- за результатами конкурсу рекомендуватиме Директору ДБР переможця конкурсу для призначення на посаду у ДБР.

Склад робочої групи затверджується наказом ДБР. Усі рішення конкурсної комісії протягом 3 днів з дня проведення засідання оформлюються протоколом, який підписується присутніми на засіданні членами Конкурсної комісії, та оприлюднюються на офіційному веб-сайті ДБР наступного робочого дня після підписання протоколу.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Рада направила до КСУ 7 законопроектів, які мають отримати висновок Суду на відповідність Конституції. Серед цих законопроектів - "Про внесення змін до статті 106 Конституції України (щодо закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора Національного антикорупційного бюро України і Директора Державного бюро розслідувань)" (№ 1014).

Ознайомитися із детальним аналізом Закону про ДБР можна із матеріалу аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН "Акт тижня: Закон про Державне бюро розслідувань".

Нагадаємо, що відомості про реквізити всіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини