Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Великої Палати не можна буде передати справу, якщо вже є висновок щодо юрисдикції: ініціатива Президента

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188851_zelenskiy-reformu-sudovu-sistemu-po-svomu

Президент пропонує змінити підстави передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та строки повернення адміністративних справ.

Законопроектом № 1026 вносяться зміни до процесуальних кодексів, згідно з якими справа не може бути передана на розгляд Великої Палати, якщо:

1) учасник справи, який оскаржує судове рішення, при розгляді справи в судах першої чи апеляційної інстанції не заявляв про порушення правил предметної чи суб'єктної юрисдикції;

2) скаржник не обґрунтував порушення судом правил предметної чи суб'єктної юрисдикції наявністю судових рішень Верховного Суду у складі колегії суддів (палати, об'єднаної палати) іншого касаційного суду у справі з подібною підставою та предметом позову у подібних правовідносинах;

3) Велика Палата вже викладала у своїй постанові висновок щодо питання предметної чи суб'єктної юрисдикції спору у подібних правовідносинах.

Відстежувати позиції Великої Палати зручно у системі аналізу судових рішень VERDICTUM: достатньо поставити тему на контроль і референт формуватиме добірку рішень, які вас цікавлять. Спробуйте, скориставшись тестовим доступом.

Додатково у Кодексі адміністративного судочинства визначається, що після закінчення апеляційного провадження матеріали справи, крім тих, що зберігаються виключно в електронній формі, у п'ятиденний строк повертаються до суду першої інстанції, який її розглядав, якщо інше не випливає із судового рішення суду апеляційної інстанції. Після закінчення касаційного провадження матеріали повертаються до першої інстанції у десятиденний строк (якщо інше не випливає із судового рішення касації).

У разі прийняття Закон набуде чинності з дня, наступного за опублікуванням.

Як вже писала ЮРЛІГА, Президент пропонує скасувати адвокатську монополію, реорганізувати органи суддівського самоврядування та реформувати прокуратуру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини