Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З вересня заборонять будувати неєвростандартні дороги

Реклама

1 вересня 2019 року набирають чинності нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування - зміна №1 у ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво».

Як зазначено у повідомленні Мінрегіону, ці норми вводять низку важливих змін в облаштуванні безпечних та якісних трас, як у Європі, і є обов'язковими. Вони були розроблені фахівцями ДП «ДерждорНДІ» та поширюються на будівництво нових, реконструкцію та капремонт існуючих доріг поза межами населених пунктів.

Новими нормами введено можливість:

- звужувати крайні ліві смуги на найбільших трасах і робити більш безпечну зупинкову смугу;

- проектувати протизасліплюючі екрани, а також шумові смуги, які допомагають водіям не засинати за кермом.

Крім того, ці норми рекомендують:

- влаштовувати SOS-станції на трасах для першої допомоги у випадку різних надзвичайних ситуацій;

- робити розриви огородження для швидкого проїзду спецтехніки тощо.

Також зміни торкнулися дорожнього покриття. Передбачається використання геосинтетиків і модифікованих бітумів для асфальтобетонних доріг, а також спеціальних перевантажувачів асфальтобетонної суміші.

Нагадуємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН в модулі "Ситуації для юриста" можна дізнатися про відповідальність перевізника при перевезеннях вантажів автотранспортом, вимоги до діяльності з надання послуг з перевезення вантажів автотранспортом, реєстрацію ввезених транспортних засобів та інші важливі моменти щодо перевезення вантажів ТС. Замовити тестовий доступ ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини