Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗНО-2021 складається з 12 предметів

Реклама

МОН визначило навчальні предмети, з яких у 2021 році проводиться зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

Відповідний наказ міністерства від 9 липня 2019 року № 945 було зареєстровано в Мін'юсті 1 серпня. Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

ЗНО у 2021 році проведуть з таких навчальних предметів: українська мова, українська мова і література, математика, історія України, біологія, географія, фізика, хімія; англійська, іспанська, німецька, французька мови.

Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, проводитиметься з 21 травня до 16 липня 2021 року.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести не більш як із 5 навчальних предметів із наведеного переліку.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188765_khto-viznachit-standarti-ukransko-movi

Завдання сертифікаційної роботи з української мови мають відповідати рівню стандарту. Сертифікаційна робота з української мови і літератури має містити всі завдання сертифікаційної роботи з української мови (субтест "Атестаційні завдання").

Результати ЗНО за шкалою 1 - 12 балів із чотирьох навчальних предметів зарахують як оцінки за державну підсумкову атестацію освітнього рівня повної загальної середньої освіти для учнів (студентів) закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2021 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти:

української мови (усі завдання сертифікаційної роботи) або української мови і літератури (субтест "Атестаційні завдання");

математики;

історії України (субтест "Період XX - початок XXI століття") або іноземної мови - за вибором здобувача освіти;

одного з навчальних предметів (крім української мови; української мови і літератури; математики) - за вибором здобувача освіти.

При цьому слід врахувати, що учні, яким результат ЗНО з математики та/або іноземної мови має зараховуватися як оцінка за атестацію, отримують її за результатами виконання завдань:

рівня стандарту - якщо вивчали відповідний навчальний предмет на рівні стандарту;

рівня стандарту та профільного рівня - якщо вивчали відповідний навчальний предмет на профільному рівні.

За підсумками проходження ЗНО з наведених навчальних предметів (крім української мови і літератури) установлюються результати за рейтинговою шкалою 100 - 200 балів за підсумками виконання всіх завдань відповідної сертифікаційної роботи для учасників ЗНО, які подолають поріг "склав / не склав".

Щодо ЗНО з української мови і літератури - результати встановлюються за рейтинговою шкалою 100 - 200 балів з української мови і літератури (за підсумками виконання всіх завдань сертифікаційної роботи для учасників ЗНО, які подолають поріг "склав / не склав") та з української мови (за підсумками виконання завдань субтесту "Атестаційні завдання" для учасників ЗНО, які подолають поріг "склав / не склав" у межах цього субтесту).

Дізнатися про зовнішнє незалежне оцінювання можна із відповідної ситуації для юриста, яка розміщена в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини