Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

29 серпня - офіційний День пам'яті загиблих захисників України: як відзначати

Реклама

Президент установив День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Його відзначатимуть щорічно 29 серпня.

Відповідний Указ № 621/2019 Глава держави підписав 23 серпня.

Це рішення прийнято з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві.

В. Зеленський доручив Уряду із залученням громадськості, родин загиблих захисників України розробити та затвердити комплексний план заходів із належного вшанування пам'яті загиблих у боротьбі за незалежність захисників України.

Згідно з Указом МЗС має забезпечувати проведення закордонними дипломатичними установами України заходів із вшанування пам'яті загиблих у боротьбі за незалежність захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах, які проводитимуться у нашій країні.

Відповідні доручення Президент надав і обласним та Київській міській держадміністраціям.

Указ набрав чинності сьогодні, 28 серпня.

Про те, коли нормативно-правові акти Президента України набуватимуть чинності, зручно дізнаватися із модуля "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Відчуйте всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини