Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено черговість вимог вкладників проблемних банків

Реклама

Вимоги вкладників, кошти яких залучались банком на індивідуальній основі з метою отримання відсотків за договорами, укладеними на умовах, що не є поточними ринковими умовами відповідно до статті 52 Закону "Про банки і банківську діяльність", або які мають інші фінансові привілеї, віднесено до сьомої черги вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Відповідні зміни передбачені рішенням ФГВФО від 11 липня 2019 року № 1754. Згідно з чинною редакцією Положення про порядок складання і ведення реєстру акцептованих вимог кредиторів та задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються такі вимоги відносяться до четвертої черги.

Крім того, уточнено підстави для внесення до затвердженого реєстру акцептованих вимог кредиторів змін, які підлягають затвердженню виконавчою дирекцією Фонду, у разі припинення кредитора - юридичної особи - за його вимогами, включеними до реєстру.

Такими підставами є:

- надані правонаступниками документи, що відповідно до законодавства України підтверджують правонаступництво;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що містить відомості про припинення юридичної особи / фізичної особи - підприємця (кредитора) та інформацію про відсутність відомостей про його правонаступників.

Отримати відомості з реєстру можна в сервісі ContrAgent.

Як раніше писала ЮРЛІГА, вкладникам відшкодовуватимуть до 100 тис. євро

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини