Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив зміни до правил авіаційного страхування цивільної авіації

Реклама

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації.

Відповідну постанову № 725 Уряд прийняв на своєму засіданні 14 серпня 2019 року.

Згідно з документом у договорах страхування страхові суми за необхідності можуть встановлюватися в інших валютах, ніж визначені мінімальні страхові суми у цих Порядку і правилах. У такому випадку страхувальник самостійно повинен контролювати розміри цих страхових сум та забезпечувати страхування не нижче рівнів, визначених цими Порядком і правилами.

У разі коли суб'єкт наземного обслуговування надає послуги в аеропортах (на аеродромах, вертодромах, постійних злітно-посадкових майданчиках) із загальною річною кількістю повітряних суден з різних груп, мінімальна страхова сума (ліміт відповідальності) визначається згідно з групою, в якій розміри мінімальної страхової суми найбільші.

Застраховані ризики, які пов'язані з повною втратою або пошкодженням повітряного судна, та виникають:

- під час руління, що відбувається з моменту початку руху повітряного судна під дією своїх двигунів (але не у польоті) для руління;

- під час польоту, що відбувається з моменту початку розгону повітряного судна для зльоту, або спроби зльоту, перебування в повітрі і до закінчення пробігу після посадки повітряного судна (для вертольотів - період часу, коли обертання гвинтів відбувається під дією сили двигуна, силою інерції, створеної двигуном, або під дією авторотації);

- під час перебування на землі (включаючи буксирування повітряного судна), коли повітряне судно не перебуває у польоті та на рулінні

Також нове положення передбачає що строк обґрунтованого письмового повідомлення про відмову в страховому відшкодуванні становить 15 діб після закінчення страхового розслідування.

Уряд прогнозує, що прийняття документа дозволить оптимізувати рівень мінімальних страхових сум щодо страхування відповідальності експлуатанта аеропорту та сертифікованих суб'єктів наземного обслуговування за шкоду, заподіяну третім особам, спростить процедури визначення мінімальних страхових сум відповідальності для суб'єктів наземного обслуговування, а також допоможе привести їх до єдиної грошової одиниці виміру.

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини