Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прикордонники та екологи ретельніше перевірятимуть транспорт і вантажі

Реклама

Уряд затвердив Порядок взаємодії Держприкордонслужби та Держекоінспекції в разі виявлення перевищення допустимого рівня іонізуючого випромінювання транспортних засобів та вантажів, що переміщуються через державний кордон України.

Відповідну постанову № 715 було прийнято на урядовому засіданні 14 серпня.

Прийнятий порядок урегульовує питання взаємодії Держприкордонслужби та Держекоінспекції в разі виявлення в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон та в контрольних пунктах в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї транспортних засобів, вантажів та іншого майна із перевищенням допустимого рівня іонізуючого випромінювання.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188502_v-ukran-stvoryat-derzhavnu-prirodookhoronnu-sluzhbu

Якщо уповноваженими службовими особами Держприкордонслужби в пунктах пропуску було виявлено транспортні засоби, вантажі та інше майно з перевищенням допустимого рівня іонізуючого випромінювання, вони протягом 30 хвилин інформують найближчий територіальний орган Держекоінспекції.

Допустимий рівень іонізуючого випромінювання визначено у відповідних нормативно-правових актах.

Документи, які складаються під час взаємодії Держприкордонслужби та Держекоінспекції, оформлюються у двох примірниках (один - для підрозділу охорони держкордону, другий - для територіального органу Держекоінспекції).

Відповідний територіальний орган Держекоінспекції після отримання від уповноважених службових осіб Держприкордонслужби повідомлення про виявлення перевищення допустимого рівня іонізуючого випромінювання має забезпечити прибуття державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища у визначений пункт пропуску в мінімально можливий строк для проведення перевірки додержання вимог законодавства про радіаційну безпеку.

Адміністрація Держприкордонслужби та Держекоінспекція з метою звіряння щомісяця до 10 числа обмінюватимуться інформаційно-аналітичними даними про виявлені випадки перевищення допустимого рівня іонізуючого випромінювання в пунктах пропуску.

Про те, коли урядова постанова набере чинності, можна буде оперативно дізнатися із модуля "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Відчуйте всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини