Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати картку платника податків іноземцям, яка звернулися із заявою про визнання біженцем?

Реклама

Мінфін доповнив Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Відповідний наказ № 294 від 10 липня 2019 року було зареєстровано в Мін'юсті 1 серпня.

Зокрема, актуалізовано розділ III Положення щодо іноземців та осіб без громадянства, які звернулися із заявою про визнання їх біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Тож для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру фізосіб - платників податків використовуються дані документа, що посвідчує особу. Для іноземців та осіб без громадянства, які звернулися із заявою про визнання їх біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, це:

копія паспортного документа іноземця та особи без громадянства, засвідчена територіальним органом ДМС за місцем перебування іноземця чи особи без громадянства в Україні та/або з відміткою про те, що оригінал такого документа отримано на зберігання територіальним органом ДМС;

довідка про звернення за захистом в Україні.

Наказ набере чинності через 2 місяці з дня офіційного опублікування.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Зеленський спростив процедуру прийняття громадянства для переслідуваних осіб і захисників України.

Про те, коли наказ набере чинності, можна буде оперативно дізнатися із модуля "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Відчуйте всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини