Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

Нафтогаз, відповідно до доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, зобов'язаний у серпні знизити ціну природного газу для населення ще на 265 грн за тисячу кубічних метрів.

Відповідно до постанови Кабміну № 293, з червня НАК «Нафтогаз» зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків:

1. Мінекономрозвитку - середня митна вартість імпортованого газу в липні склала 4 812 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;

2. Українська енергетична біржа - газ на серпень у липні продався за ціною 4 654 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;

3. НАК «Нафтогаз» - газ для промисловості по передоплаті, що встановлена на серпень, 4 640 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;

4. Або за ціною ПСО, відповідно до постанови Кабміну № 867, що на липень розрахована, як 7 185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Найнижчою виявилася ціна НАК «Нафтогаз». Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ без тарифів на транспортування та постачання, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 265 грн, ніж ціна в липні 4 905 грн.

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини