Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють нові правила оцінювання держслужбовців

Реклама

Кабмін вніс зміни в Постанову № 640 щодо затвердження типового порядку щодо проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Цей порядок поширюється на посадовців держслужби категорій “А”, “Б” і “В”.

Документом уточнено процедуру та терміни визначення завдань, а також умови проведення оцінювання.

Строк виконання завдання має бути реальним для досягнення необхідного результату та визначатися з урахуванням дати прийняття наказу (розпорядження) про визначення результатів виконання завдань.

Завдання і ключові показники для державного службовця на наступний рік визначаються у грудні року, що передує звітному.

Визначення результатів виконання завдань проводиться у жовтні - грудні за період з 1 січня поточного року або з дати визначення завдань і ключових показників до дати прийняття наказу (розпорядження) про визначення результатів виконання завдань.

Для цього суб'єктом призначення приймається наказ (розпорядження), в якому зазначається:

- список державних службовців;

- строк визначення результатів виконання завдань;

- доручення, необхідні для організаційного забезпечення проведення цього етапу оцінювання (у разі потреби).

Крім того, деталізовано підстави, за яких результати службової діяльності державного службовця підлягають оцінюванню у поточному році, а саме:

- у разі призначення (переведення) на посаду державної служби - протягом десяти робочих днів після такого призначення (переведення) або виходу на роботу;

- у разі проведення повторного оцінювання - протягом п'яти робочих днів після завершення такого оцінювання (крім випадку отримання негативної оцінки за результатами повторного оцінювання).

Повторне оцінювання відбувається у разі отримання негативної оцінки. Затвердження відповідного висновку здійснюється не раніше ніж через три місяці та не пізніше ніж через п'ять місяців після затвердження негативної оцінки.

У разі отримання державним службовцем негативної оцінки відповідний висновок може бути оскаржений.

Також змінено форми додатків до зазначеного Типового порядку, зокрема, змінено форму висновку щодо результатів оцінювання службової діяльності державного службовця, який займає посаду державної служби категорії “Б” або “В”.

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини