Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державіаслужба взаємодіятиме з правоохоронцями для безпеки цивільної авіації

Реклама

Уряд визначив порядок взаємодії Державної авіаційної служби України з правоохоронними органами з питань забезпечення безпеки цивільної авіації.

Відповідну постанову № 550 прийнято на урядовому засіданні 26 червня 2019 року. Постанова набрала чинності сьогодні, 4 липня.

Формами взаємодії Державіаслужби з правоохоронними органами визначено взаємне інформування, планування і проведення спільних заходів щодо виявлення, припинення і попередження правопорушень у галузі цивільної авіації, надання допомоги правоохоронними органами державним інспекторам та особам, уповноваженим на проведення перевірок, у виконанні ними службових обов'язків щодо інспектування і перевірок.

Державіаслужба взаємодіятиме з правоохоронними органами у напрямку обміну інформацією щодо суб'єктів авіаційної діяльності, які створили або можуть створити загрозу безпеці польотів, з метою запобігання правопорушенням; надання правоохоронними органами допомоги державним інспекторам у виконанні ними службових обов'язків.

Державіаслужба надаватиме консультативну допомогу щодо визначення та ідентифікації правопорушень, пов'язаних з використанням повітряного простору України, провадженням діяльності на приаеродромних територіях, які впливають на безпеку авіації, а також розробленням, виготовленням, ремонтом та експлуатацією авіаційної техніки, провадженням господарської діяльності в галузі цивільної авіації, аеронавігаційного обслуговування, забезпеченням безпеки авіації.

https://jurliga.ligazakon.net/news/157736_bezopasnost-grazhdanskoy-aviatsii-obespechit-novaya-gosprogramma

Правоохоронні органи інформуватимуть Державіаслужбу про виявлені факти правопорушень у галузі цивільної авіації або отриману про них інформацію; за зверненням державних інспекторів або осіб, уповноважених на проведення перевірок, Державіаслужби надаватимуть допомогу у виконанні ними службових обов'язків.

Уповноважені особи Держприкордонслужби братимуть участь у проведенні перевірок у межах контрольованих прикордонних районів, а за потреби - в межах територій областей України, прилеглих до державного кордону або до узбережжя моря, яке охороняється органами цієї Служби.

У разі виявлення факту правопорушення в галузі цивільної авіації державний інспектор припинятиме правопорушення шляхом складення протоколу та в разі перешкоджання виконанню службових обов'язків звертатиметься до правоохоронного органу. Правоохоронний орган, отримавши інформацію щодо необхідності надання допомоги державним інспекторам під час виконання ними службових обов'язків надсилатиме до місця правопорушення сили та засоби.

Якщо представник правоохоронних органів виявив факт правопорушення в галузі цивільної авіації, скоєного юридичними та/або фізичними особами, він інформуватиме про це Державіаслужбу. Отримавши інформацію від правоохоронних органів про виявлений факт правопорушення в галузі цивільної авіації, Державіаслужба діятиме в межах повноважень, визначених законом.

Державіаслужба збиратиме, накопичуватиме та актуалізуватиме інформацію щодо виявлених нею правопорушень у галузі цивільної авіації, у тому числі адміністративних правопорушень.

Документ дає можливість забезпечити дієвий контроль в галузі цивільної авіації, поліпшити державне регулювання та нагляд за дотриманням вимог безпеки польотів, авіаційної безпеки, спонукання власників літальних апаратів щодо дотримання ними вимог авіаційних правил України та безпечної експлуатації повітряних суден цивільної авіації, у тому числі літальних апаратів авіації загального призначення.

Знайти всі типові договори та шаблони, необхідні для провадження господарської діяльності в галузі цивільної авіації, легко і зручно можна в модулі "Типові договори та шаблони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини