Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профілактику ВІЛ і підтримку хворих проведуть за держрахунок

Реклама

Урядом врегульовано питання надання за кошти державного бюджету профілактичних послуг представникам груп підвищеного ризику щодо попередження інфікування ВІЛ.

Про це йдеться в постанові Кабміна № 497 від 12 червня.

Відповідно до прийнятого рішення, передбачено закупівлю за бюджетні кошти послуг з:

- профілактики інфікування ВІЛ (консультування та інформування, розповсюдження презервативів та лубрикантів, обмін та видача шприців, тестування на ВІЛ, скринінг на туберкульоз) серед групи підвищеного ризику, та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ;

- догляду та підтримки у зв'язку з ВІЛ, зокрема формування прихильності до лікування та утримання під медичним наглядом, залучення партнерів до медичних послуг, залучення людей, які вживають наркотики ін'єкційним способом, для отримання медичної допомоги та утримання в програмах лікування.

Раніше такі послуги надавались за рахунок міжнародної технічної допомоги.

Закупівля зазначених послуг здійснюватиметься державною установою “Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України” за допомогою процедур публічних закупівель в межах бюджетної програми “Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру”.

Документом також визначено, що надавачами послуг є:

- заклади охорони здоров'я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми;

- фізичні особи-підприємці, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та надають на її основі послуги з медичного обслуговування населення;

- громадські та благодійні організації, що більше двох років працюють у сфері протидії поширенню ВІЛ-інфекції та надають відповідні послуги.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини