Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці перевірятиме працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

Уряд посилює державний нагляд за дотриманням суб'єктами господарювання законодавства про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю.

Відповідні зміни внесені в:

- Порядок проведення перевірки підприємств, установ, організацій і фізичних осіб, що використовують найману працю;

- Порядок зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в норматив таких робочих місць в господарських об'єднаннях, до складу яких входять підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю.

Постанова прийнята сьогодні, 5 червня. Ознайомитися з нею можна буде в ІПС ЛІГА :ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Передбачено, що підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам, що використовують найману працю, і господарським об'єднанням, до складу яких входять підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю, допоможуть розрахувати кількість робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю з метою зарахування в норматив таких робочих місць.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186463_derzhprats - prodovzhuvatime - perevrki - nezvazhayuchi - na - rshennya - sudu

Також встановлені підстави і методика проведення планових і позапланових перевірок підприємств установ, організацій, фізичних осіб, що використовують найману працю, і господарських об'єднань, до складу яких входять підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю. Перевірки з питань дотримання суб'єктами господарювання законодавства про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю проводить Держпраці та її територіальні органи. Підготуватися до перевірок можна, скориставшись модулем "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста і судова практика завжди доступні в системах ЛИГА:ЗАКОН.

Вибирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини