Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прожитковий мінімум почнуть затверджувати окремим законом та підвищувати через зростання цін

Реклама

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроекти № 7120 і № 7121, які дозволяють переглядати розмір прожиткового мінімуму через зростання споживчих цін і тарифів.

Відповідні зміни пропонується внести в Закон "Про прожитковий мінімум".

Якщо протягом 3 місяців поспіль фактичний розмір прожиткового мінімуму на одну особу (в тому числі щодо основних соціальних і демографічних груп) перевищує більше ніж на 5 % його офіційно затверджений розмір на відповідний період, Кабінет Міністрів невідкладно має внести до ВР проект про внесення змін до Держбюджету в частині підвищення прожиткового мінімуму.

Пропозиції щодо змін прожиткового мінімуму з урахуванням фактичного зростання споживчих цін і тарифів шляхом внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України" на поточний рік мають бути внесені не пізніше 20 днів з дати останнього оприлюднення.

Прожитковий мінімум на одну особу, та/або окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, за поданням Кабінету Міністрів щороку затверджується Верховною Радою окремим законом не пізніше 1 квітня року, що передує плановому і періодично переглядається разом з уточненням показників Державного бюджету.

Нагадаємо, зараз розмір прожиткового мінімуму встановлюється Законом про Держбюджет на відповідний рік. Дізнатися його розмір можна в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини