Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземні компанії можуть відкривати рахунки в банках України

Реклама

http://practic.ligazakon.ua/practic/program/1298?utm_source=jurliga.ligazakon.ua&utm_medium=news&utm_campaign=Practic_text&utm_content=jl01

Національний банк дозволив відкривати рахунки юридичним особам-нерезидентам, у тому числі іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, що діють від імені таких інвестиційних фондів.

 Відповідні зміни передбачено постановою від 1 квітня № 56, якою в новій редакції викладено Інструкцію про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів.

Нова редакція Інструкції діє з 4 квітня. Відстежувати статус нормативно-правових актів (набуття або втрата ними чинності) зручно в модулі "Календар юриста" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН". Переконайтесь, замовивши тестовий доступ.

Інструкція регулює порядок відкриття/закриття банками:

- рахунків  клієнтів - резидентів і нерезидентів України (фізичних та юридичних осіб);

- кореспондентських рахунків банків - резидентів та нерезидентів;

- рахунків міжнародних фінансових організацій, а також управителя за договором управління майном.

 Порядок відкриття рахунків клієнтів спрощено:

1. Скасовано подання клієнтами банків під час відкриття рахунків картки зі зразками підписів. Розпорядження рахунком здійснюється на підставі переліку осіб, які відповідно до законодавства мають на це право, та  що не потребує нотаріального посвідчення.

2.  Зміна найменування юридичної особи не передбачає закриття діючих рахунків.

 Положення документа не містять також режимів рахунків клієнтів (тобто обмежень стосовно проведення операцій з рахунками), а лише визначають деякі особливості здійснення операцій за рахунками окремих клієнтів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183919_v-ukran-dyut-nov-valyutn-pravila

Нагадаємо, Закон “Про валюту і валютні операції” декларує принцип свободи здійснення валютних операцій, що дає змогу відмовитися від обмежень використання коштів за рахунками клієнтів в умовах стабільного функціонування фінансової системи України. Водночас Національний банк України має право запроваджувати обмеження і заходи захисту виключно на підставах та в порядку, визначених у цьому законі. 

Як вже писала ЮРЛІГА, небанківські фінустанови зможуть встановлювати власний курс перерахунку в гривню валютних переказів фізосіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини