Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запускається реєстр випадків домашнього насильства і насильства за ознакою статі

Реклама

Кабмін визначив, як формуватиметься та хто вестиме Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства за ознакою статі.

Відповідну постанову № 234 "Про затвердження Порядку формування, ведення та доступу до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі" було прийнято на засіданні Уряду 20 березня 2019 року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183275_nabuv-chinnost-zakon-pro-vdpovdalnst-domashnkh-krivdnikv

Передбачено, що суб'єкти, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, своєчасно виявлятимуть факти вчинення насильства та реагуватимуть на них, захищатимуть життєво важливі інтереси постраждалих осіб, запобігатимуть виникненню повторних випадків насильства, забезпечуватимуть проведення заходів у зазначеній сфері, надаватимуть комплексну та своєчасну допомогу постраждалим особам, а також вестимуть облік випадків насильства.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182998_domashnkh-krivdnikv-pochnut-perevikhovuvati

Затверджений Порядок визначає процедуру формування, ведення та доступу до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі як автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи. Цю систему буде призначено для збирання, накопичення, зберігання, використання, поширення визначених Законом "Про запобігання та протидію домашньому насильству" даних про випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

У Порядку визначено повноваження держателя, адміністратора, реєстраторів і користувачів Реєстру. Також він покликаний вирішити питання конфіденційності використання даних і доступу до інформації, що міститься у ньому.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184198_domashnkh-krivdnikv-vnesut-do-restru

Нагадаємо, відповідний проект урядової постанови розробило Мінсоцполітики. Громадське обговорення проекту тривало на сайті міністерства до 6 березня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини