Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яндекс знову під санкціями

21 березня 2019, 13:01
981
0
Реклама

Запроваджено черговий пакет санкцій проти осіб, причетних до агресії РФ. Сьогодні, 21 березня, набрав чинності Указ Президента № 82/2019, яким введено в дію відповідне рішення РНБО.

За словами Глави держави всі, хто був долучений до акту агресії проти України в Керченській протоці і Азово-Чорноморському басейні були включені в «азово-чорноморський пакет» санкцій, який був синхронізований з санкціями з боку ЄС та США.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/159806_ukrainskie-internet-provaydery-zablokiruyut-dostup-k-ryadu-rossiyskikh-it-resursov

Санкції застосовано до 848 фізичних та 294 юридичних осіб. До санкційного списку включили, зокрема, ТОВ «Яндекс». Нагадаємо, перші санкції щодо компанії введені Указом Президента № 133/2017. Новим Указом санкції посилено. Відтепер компанії заборонено передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, брати участь у приватизації та оренді держмайна,також Яндексу анулюють або зупинять ліцензії та дозволи на право здійснення певного виду діяльності, зокрема, спецдозволи на користування надрами та ін.

Як і раніше, Інтернет-провайдерам заборонено надавати доступ користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів компанії.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/170816_onovlen-sanktsyn-spiski-proti-rf

Разом з тим, щодо деяких суб'єктів введені раніше санкції скасовано або змінено.

Моніторити ефективність санкцій буде Кабмін разом з СБУ та Нацбанком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини