Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено методику оцінки держмайна

Реклама

Методика оцінки майна викладена у новій редакції постановою Кабміну від 20 лютого 2019 року № 224, яка набула чинності 20 березня.

Методика застосовується для проведення оцінки майна державних і комунальних підприємств, що вноситься до статутного капіталу акціонерного товариства під час приватизації шляхом перетворення зазначених підприємств в АТ тощо.

Підготовчий етап до оцінки майна передбачає проведення інвентаризації майна (у разі необхідності), аудиту (у разі необхідності), відбору суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання (у разі проведення незалежної оцінки), збору вихідних даних, необхідних для проведення незалежної (стандартизованої) оцінки майна.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184362_prezident-viznachiv-timchasovo-okupovan-teritor-v-donetsky--lugansky-oblastyakh

Разом з тим, майно, яке розміщене на тимчасово окупованих територіях та на території, на якій введено режим надзвичайного, воєнного стану, не підлягає інвентаризації і не включається до переліків і зведених актів інвентаризації майна. Зазначене майно відображається в балансі і закріплюється за підприємствами на праві господарського відання до проведення його інвентаризації та оцінки.

Методика визначає порядок погодження, затвердження або прийняття оцінки майна та порядок визначення розміру статутного капіталу акціонерного товариства, що утворюється під час приватизації (корпоратизації). Також врегульовано особливості визначення вартості внесків учасників та засновників до статутного капіталу господарських товариств; оцінки об'єктів у матеріальній формі; оцінки об'єктів приватизації, що повертаються у державну власність; оцінки майнових прав інтелектуальної власності; оцінки об'єктів у формі єдиних майнових комплексів; оцінки пакетів акцій акціонерних товариств, утворених у процесі приватизації (корпоратизації, перетворення), що належать державі в особі органів приватизації; оцінки акцій (часток); визначення розміру збитків, що призвели до завдання майнової шкоди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини